Lideri i VMRO-DPMNE-së dhe mandatar i ardhshëm, Hristijan Mickoski, ka uruar fitoren e Partisë Popullore Evropiane në zgjedhjet për Parlamentin Evropian dhe shtoi se do të vazhdojë bashkëpunimi i ngushtë mes dy partive.

“Në emër të VMRO-DPMNE-së, kam kënaqësinë t’i dërgoj urimet më të ngrohta Partisë Popullore Evropiane për fitoren e jashtëzakonshme në zgjedhjet e Parlamentit Evropian. Kjo arritje e jashtëzakonshme pasqyron mbështetjen dhe besimin e palëkundur që qytetarët evropianë kanë në udhëheqjen dhe angazhimin e PPE-së për një Evropë të bashkuar dhe të begatë.

Suksesi i PPE-së është një moment historik i rëndësishëm, duke nënvizuar rëndësinë e vlerave që ne mbështesim kolektivisht.

VMRO-DPMNE është e etur për të vazhduar bashkëpunimin tonë të ngushtë me PPE-në, duke punuar së bashku për të adresuar sfidat urgjente me të cilat përballet kontinenti ynë dhe për të promovuar paqen, stabilitetin, qeverisjen e mirë dhe rritjen ekonomike”, ka shkruar Mickoski.