Seanca konstituive e përbërjes së ardhshme parlamentare duhet të thirret jo më vonë se më 28 maj, sipas Rregullores së re të Kuvendit. 4 Seanca do të zgjasë më së shumti tri ditë, ndërsa atë duhet ta thërrasë kryetari aktual i Kuvendit, Jovan Mitreski. Nëse nuk e bën këtë, në ditën e 21-të pas zgjedhjeve, seancën e thërret deputeti më i vjetër dhe ai do ta drejtojë seancën deri në zgjedhjen e kryetarit të ri. Kryetari i përbërjes së re parlamentare, sipas kushteve të Rregullores së re, pritet të zgjidhet më së voni më 1 qershor.

Kryetari i Kuvendit, Jovan Mitreski, sot në takim me gazetarë informoi se seancën për inaugurimin e presidentit të ri duhet ta thërrasë deri më 12 maj, pas zgjedhjeve të 24 prillit dhe raundit të dytë të mundshëm më 8 maj. me zgjedhjet parlamentare.

Në Kuvend sot duhet të fillojë dhe të përfundojë nesër seanca e re e fundit plenare, ndërsa disa seanca të tjera janë parashikuar të zgjaten. Mitreski theksoi se në seancën është propozuar një Deklaratë për përkujtimin e katër vjetorit të NATO-s dhe 75 vjetorin nga themelimi i Aleancës. Kryetari i Kuvendit konsideron se është shumë e rëndësishme që në fund të kësaj përbërje mandatore të miratohet kjo Deklaratë dhe me këtë do të lënë mesazh për deputetët e ardhshëm.