Kryetari i Konfederatës së Sindikatave të Lira Blagoja Ralpovski sot për “TV24” në “Studio 10” njoftoi se punëtorët e pakënaqur do të protestojnë para Qeverisë më 15 prill në ora 16:00.

Arsyet e protestës janë mosmarrëveshja e KSL-së me moszbatimin e ligjeve të punës, rritja simbolike e pagës minimale, si dhe “puna të dielave si ditë jo pune e përdorur për populizëm”.

KSL po kërkon një fond solidariteti për të gjithë punëtorët që kanë humbur punën, dhe gjithashtu theksoi se kërkon 100 përqind të pagës për të gjithë punëtorët që janë të infektuar në punë, si një dëmtim në vendin e punës.