Kremlini paralajmëroi të martën se konflikti midis Rusisë dhe aleancës ushtarake të NATO -s të udhëhequr nga SHBA do të bëhej i pashmangshëm nëse anëtarët evropianë të NATO-s dërgonin trupa për të luftuar në Ukrainë .

Presidenti francez Emmanuel Macron hapi të hënën derën për vendet evropiane që dërgonin trupa në Ukrainë , megjithëse ai paralajmëroi se nuk kishte konsensus për një hap të tillë në këtë fazë pasi aleatët ranë dakord të rrisin përpjekjet për të dërguar më shumë municione në Kiev.

“Vetë fakti i diskutimit të mundësisë së dërgimit të kontigjenteve të caktuara në Ukrainë nga vendet e NATO-s është një element i ri shumë i rëndësishëm”, u tha gazetarëve zëdhënësi i Kremlinit Dmitry Peskov kur u pyet për komentet e Macron.

I pyetur nga gazetarët se cilat do të ishin rreziqet e një konflikti të drejtpërdrejtë Rusi-NATO nëse anëtarët e NATO-s dërgonin trupat e tyre për të luftuar në Ukrainë , Peskov tha:

 

 

“Në atë rast, ne do të na duhet të flasim jo për probabilitetin, por për pashmangshmërinë ( e një konflikti të drejtpërdrejtë)”.