Instituti i Shëndetit Publik regjistroi tre raste me ethe hemorragjike kongo-krime dhe një rast fruthi. Departamenti i Epidemiologjisë së Sëmundjeve Infektive në Institutin e Shëndetit Publik të ISHP-së (ISHP) regjistroi tre raste të konfirmuara nga laboratori të etheve hemorragjike Kongo-Krime nga data 26 prill deri më 4 qershor.

Të tre rastet janë të hospitalizuar në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile në Shkup, njofton sot ISHP. Në të njëjtën kohë, rasti i parë i lisë apo fruthit është regjistruar në këtë periudhë, tek një fëmijë nga një fshat të Strugës.