Tregu për pajisjet e palosshme vazhdon të rritet shumë më shpejt se tregu i përgjithshëm i telefonave të mençur, kështu që Apple nuk mund të qëndrojë jashtë këtij segmenti fitimprurës për shumë më gjatë.

Ka pasur shumë thashetheme për iPhone të palosshëm në vitet e fundit, dhe tani TrendForce thotë se Apple nuk do ta sjellë atë në treg përpara vitit 2027.
Arsyeja për këtë është se kompania ka “kërkesa strikte për palosjen dhe besueshmërinë”, transmeton Telegrafi.

Ndryshe nga Samsung, Apple nuk dëshiron që ekrani i telefonit të mençur të ketë asnjë rrudhë. Besueshmëria mund t’i referohet çdo gjëje, por ndoshta ka të bëjë me funksionimin e mekanizmit të palosjes për shumë vite.

Analistët në TrendForce thonë se Apple është ende duke “vlerësuar specifikimet dhe performancën e komponentëve” për iPhone Fold të parë, gjë që mund të marrë pak kohë.

Nëse kjo pajisje arrin vërtet në vitin 2027, atëherë zhvillimi i vërtetë ka të ngjarë të fillojë vitin e ardhshëm sa më shpejt që të jetë, kështu që furnizuesit e Apple kanë kohë për të marrë të gjitha specifikat në linjë.