Të mërkurën në Francë, ka hyrë në fuqi një pasaportë e re shëndetësore për koronavirus, teksa ky vend përballet me raste të reja të infektimit. Tani e tutje njerëzit duhet të dëshmojnë se janë vaksinuar, kanë test negativ apo janë shëruar nga koronavirusi, në mënyrë që të mund të hyjnë në shumicën e kinemave dhe muzeve.

Më vonë gjatë ditës, ligjvënësit do të debatojnë nëse një masë e tillë do të vlejë edhe për të hyrë në kafiteri, restorante dhe qendra tregtare.

Kjo masë nis të zbatuari pasi ministri francez i Shëndetësisë, Olivier Véran, ka raportuar për 18,000 raste të reja të infektimit në vetëm 24 orë.

Kjo shifër është krahasuar me më pak se 7,000 raste në ditë javën e kaluar, çka përbën rritje prej 150 për qind.

“Nuk kemi parë diçka të tillë më parë”, ka thënë ai para Asamblesë Kombëtare, duke thënë se varianti Delta është duke rritur numrin e rasteve dukshëm më shpejt sesa variantet tjera.

Presidenti francez, Emmanuel Macron, ka bërë të ditur këtë muaj vendimin për pasaportën shëndetësore, si dhe vaksinimin e detyrueshëm për të gjithë punëtorët shëndetësorë, deri në muajin shtator.