Uthulla e mollës është një produkt i lakmuar e i reklamuar në të mirë të organizmit dhe higjienës shtëpiake.

Vlerat e uthullës së mollës janë tashmë të provuara, por ajo nuk zgjidh çdo problem tuajin.

Ka shumë studime që thonë se uthulla e mollës të ndihmon të humbasësh në peshë.

Megjithatë, me gjasë ky produkt nuk është kaq efikas në rënien në peshë.

Mbështetësit e kurave dietike me uthull molle pretendojnë se pirja e një sasie të vogël të uthullës së mollës përpara çdo vakti largon oreksin dhe djeg yndyrat.

E njëjta gjë vlen edhe për suplementët e uthullës së mollës.

Kjo teori në fakt nuk është e mbështetur nga shkenca.

Sipas shkencëtarëve, përdorimi i shpeshtë i uthullës së mollës, nuk është i dëmshëm për njerëzit.

Megjithatë, sipas tyre ky produkt nuk arrin të nxisë rënien në peshë dhe mund të shkaktojë probleme të mëtejshme për organizmin nëse konsumohet me tepri.

Problemet që mund të shkaktojë uthulla

Sipas AgroWeb.org, edhe pse rekomandohet, uthulla e mollës ka një nivel të caktuar aciditeti.

Si e tillë, ajo mund të irritojë fytin nëse e pini në sasi të mëdha.

Uthulla e mollës mund të ndërveprojë negativisht me disa suplementë ose ilaçe përfshirë insulinën dhe diuretikët.

Kësisoj, uthulla e mollës mund të ulë nivelet e kaliumit në organizëm.

Këshillohuni me mjekun tuaj.

Rënia në peshë vetëm nëpërmjet aktivitetit fizik dhe ushqyerjes së shëndetshme

Nëse mendoni se ka një magji të mirëfilltë që ju ndihmon të bini në peshë, atëherë gaboheni.

Rënia në peshë nuk mund të ndodhë sa hap e mbyll sytë apo brenda pak ditëve dhe muajve.

Rënia në peshë duhet të jetë e shëndetshme, njësoj si ushqyerja.

Çelësi i një humbje të suksesshme të peshës është djegia e më shumë kalorive se sa konsumoni.

Ushqehuni shëndetshëm me fruta, perime,  barishte drithëra të plota, proteinë e të tjerë.

Mos neglizhoni aktivitetin fizik çdo ditë.

Niseni me ecje dhe më pas angazhohuni në aktivitete të tjera të dobishme për shëndetin.