Presidenti i Ukrainës Volodymyr Zelensky u ka bërë thirrje liderëve botërorë që vendosin me shumë sanksione ndaj Rusisë që kjo e fundit të detyrojë trupat e saj të largohen nga centrali bërthamor Zaporizhzhia.

Më vonë gjatë ditës së sotme, lideri ukrainas njoftoi me anë të një postimi në Twitter se rreth kësaj çështjeje diskutoi sot edhe me presidentin francez Emmanuel Macron.

Në postimin e tij, Zelensky thotë se e falënderoi homologun francez për “ndihmën e prekshme të mbrojtjes” dhe se i përsëriti presidentit thirrjen e tij për të shtuar sanksionet ndaj Rusisë.