Provinca Liaoning, në pjesën verilindore të Kinës, paralajmëroi sot se situata me mungesën e energjisë elektrike po përkeqësohet.

Kjo po ndodh pavarësisht përpjekjeve të qeverisë për të rritur furnizimin me qymyr dhe për të menaxhuar konsumin e energjisë elektrike në kushtet e krizës energjetike pas pandemisë që po prek shumë vende të botës.

Autoritetet ndërlidhëse ngritën nivelin e paralajmërimit për deficitin e energjisë elektrike në nivelin më të lartë të dytë sot, për herë të pestë në dy javë, duke deklaruar se deficiti mund të arrijë pothuajse 5.0 gigavat (GW), raporton Reuters.