Presidenti Stevo Pendarovski sot ka realizuar takim me deputetët në Parlamentin Evropian, Daçian Çolosh, kryetar i grupit parlamentar të “Renew Europe” dhe Ilhan Quçuk, raportues për Maqedoninë e Veriut dhe anëtar i këtij grupi parlamentar.

Pendarovski në takim me eurodeputetët e riafirmoi pritjen e shtetit tonë gjatë marsit Bashkimi Evropian ta miratojë metodologjinë e re për zhvillim të negociatave inkuadruese, me çka do të krijohej mundësia për hapje të negociatave inkuadruese të Maqedonisë së Veriut gjatë kryesimit kroat me Unionin.

Siç kumtoi kabineti i presidentit, në takim me Çolosh dhe Quçuk janë këmbyer mendime për aspiratat e shtetit tonë për anëtarësim në BE, si dhe për ngjarjet aktuale në shtet, në prag të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare.

“Pendarovski e theksoi rëndësinë e mbështetjes parimore të Parlamentit evropian për procesin e zgjerimit të Unionit me vendet nga Ballkani Perëndimor dhe mbajtjen e çështjes në agjendë. Presidenti Pendarovski e riafirmoi pritjen e shtetit tonë se metodologjia e re për zhvillim të negociatave inkuadruese do të miratohet gjatë marsit, me çka do të hapej mundësia për hapje të negociatave inkaudruese gjatë kryesimit kroat me Unionin”, qëndron në kumtesë.