Ministria e Brendshme ka demantuar gënjeshtrat dhe dezinformimet të përcjell në opinion nëpërmes mediave të caktuara për ndërtimin e kampeve të refugjatëve në territorin e Maqedonisë së Veriut.

Bëhet fjalë gënjeshtra me qëllim që të manipulohet me opinionin.

Në Forumin Ministror të BE-Ballkani Perëndimor për Drejtësi dhe Punë të Brendshme të mbajtur dje në Shkup, tema nuk u diskutua fare, ndërsa qëndrimi i Ministrisë së Brendshme dhe Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut është i qartë dhe i qartë se ndërtimi i kampeve në territorin e vendit tonë nuk do të pranohet kurrë.