Emisari Special i Bashkimit Evropian për dialogun Kosovë – Serbi Miroslav Lajçak, është takuar me ministrin e Jashtëm të Çekisë Jan Lipavsky.

Lajçak dhe Lipavski, diskutuan edhe për zhvillimet e fundit në Ballkanin Perëndimor.

Çekia do ta marrë kryesimin e presidencës së Bashkimit Evropian pas mbarimit të mandatit të Francës.