Duke folur me mbështetësit e tij në Ankara herët të hënën, menjëherë pas shpalljes së rezultateve të zgjedhjeve, Erdogan tha se kombi turk kishte përdorur kutinë e votimit për të përcjellë mesazhet e tij te politikanët.

“Pavarësisht rezultateve, fituesi i këtyre zgjedhjeve është demokracia dhe vullneti ynë kombëtar”, tha Erdogan.

Ai shprehu gjithashtu vlerësimin e tij për ata që mbështetën partinë dhe aleancën e tij, si dhe të gjithë qytetarët që ushtronin të drejtat e tyre demokratike.

Duke nënvizuar parimet demokratike, Erdoğan theksoi besnikërinë e tij ndaj vullnetit të kombit dhe vuri në dukje se partia e tij ka qenë gjithmonë në anën e demokracisë dhe kutisë së votimit.

“Sot, ne veprojmë me të njëjtën ndjenjë përgjegjësie dhe nuk njohim asnjë fuqi mbi vullnetin e kombit”, tha Erdoğan.

Pasi Këshilli i Lartë i Zgjedhjeve shpalli rezultate të pjesshme, presidenti Erdogan deklaroi se partia e tij do të pranojë rezultatin e zgjedhjeve.

“Ne mund e të mos e respektojmë vendimin e kombit tonë dhe të veprojmë kundër vullnetit kombëtar”, tha ai.

Presidenti Erdogan pranoi se partia e tij nuk mund të arrinte “rezultatin që donim dhe shpresonim nga provimi i zgjedhjeve vendore”.

Për më tepër, Presidenti Erdogan theksoi rëndësinë e rindërtimit të besimit dhe krijimit të lidhjeve më të forta me njerëzit.

Partia kryesore opozitare e Tueqisë ruajti kontrollin e saj mbi qytetet kryesore dhe fitoi edhe në qytete të tjera.

Me më shumë se 90 për qind të kutive të votimit të numëruara, kryebashkiaku aktual i Istanbul Ekrem Imamoglu i CHP-së kryesonte me një diferencë të madhe në qytetin më të madh dhe qendrën ekonomike të Turqisë sipas Anadolu Agency.

Mansur Yavas, kryebashkiaku i kryeqytetit Ankara do të mbajë vendin e tij edhe për pesë vjet të tjera, treguan rezultatet.

Në total, CHP-ja fitoi bashkitë e 36 nga 81 provincat e Turqisë, sipas Anadolu.