Sipas të dhënave nga Regjistri Qendror, dhëndri i vajzës së liderit të BDI-së Ali Ahmeti, Kushtrim Smajlaj, në fillim të vitit 2022 ka krijuar një kompani të përbashkët me biznesmenin Erxhan Sulkoski dhe tashmë në vitin e parë kanë bërë qarkullim. prej 12 milionë eurosh dhe fitim rreth 2.5 milionë euro, zbulon “360 gradë”, duke shtuar se një muaj më parë Sulkoski ia ka shitur Smajlaj aksionin e tij 50% për 2500 euro.

Në të njëjtin vit 2022, Sulkoski “hyri” në një biznes tjetër. Për 24 mijë euro ka marrë 65% të kompanisë RKM, e cila në atë moment kishte një biznes të garantuar prej 112 milionë eurosh për blerjen e naftës për nevojat e ESM-së shtetërore dhe e mbylli vitin (siç pritej) me fitim. prej 6.2 milionë euro.

Të hënën në “360 Gradë” ka qenë i ftuar kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti, ku i është përgjigjur pyetjes “A duhet të konkludojmë se familja Ahmeti është në biznesin e importit të naftës”.

Ju siguroj se familja Ahmeti nuk ka lidhje me …si quhej Erxhan Sulkoski.

Por “360 gradë” zbulon marrëveshjen e 11 janarit 2022, kur dy persona themeluan kompaninë “K.S.A. ndërkombëtare”. Emri i njërit ortak është Kushtrim Smajlaj, në atë moment, shtetas gjerman me vendbanim të përkohshëm në Zajaz. Në dokumentet nga Regjistri Qendror nuk shkruhet se i njëjti Kushtrim Smajlaj është dhëndër i liderit të BDI-së, Ali Ahmeti, bashkëshorti i vajzës së tij Uskana.

Ortaku i dytë në shoqërinë “K.S.A. International” është Erxhan Sulkoski, shtetas i Maqedonisë me adresë banimi në Kërçovë.

E gjithë historia në „360 степени