Në kuadër të një hetimi penal i cili është kryer nga dhjetori 2023 me udhëzim të prokurorit publik kompetent nga Prokuroria Publike Shkup, më 31.05.01.06.2024 në një aksion të përbashkët të Departamentit të Policisë Kriminale – Sektori për tregti të paligjshme. për drogë, armë dhe substanca të rrezikshme, njësia Tigrat dhe SPB Shkup – Njësia për tregti të paligjshme ndërmorën një sërë masash dhe aktivitetesh të koordinuara në zonën e Shkupit me qëllim të ndalimit të shitjes në rrugë të kokainës, amfetaminës dhe marihuanës. Gjithashtu, gjatë hetimeve penale janë privuar nga liria 28 personave.

“Në aksionin për shtypjen e narkotrafikut mbrëmë, V.G.(22) dhe S.B.(21) nga Koçani, si dhe S.V të cilëve gjatë kontrollit iu gjetën shuma të mëdha parash, të cilat dyshohet se e kanë origjinën nga shitja e lëndëve narkotike. Krahas kësaj, janë kryer kontrolle në shtatë lokacione në Shkup, ku te G.Sh (41) nga Shkupi janë gjetur marihuanë, peshore dhe sende të tjera lidhur me veprën penale, një plumb dhe një çakmak te A.P ) për një bombë, te B.P (34) u gjetën mbetje kokaine dhe sende të tjera që lidhen me krimin. I është hequr liria edhe A.B.J., për shkak të dyshimit për asgjësim të provave, si dhe M.D.(37) nga Shkupi, të cilit i është gjetur kokainë. Gjatë kontrollit të kryer ndaj F.D.(41) nga Shkupi, një sasi e madhe parash, marihuanë, letërnjoftime dhe pasaporta të disa personave u gjetën si garanci për blerjen dhe shitjen e drogave, dhe kur u morën masa për heqjen e lirisë, nuk është ndalur tek urdhri i lëshuar për ndalim, gjatë së cilës ka dëmtuar tre vetura zyrtare, duke kryer veprën penale “pengim i zyrtarit në kryerjen e veprës zyrtare” dhe për të është lëshuar urdhër bastisje” thuhet në njoftim.

Krahas gjithsej 28 personave të arrestuar, gjatë hetimit penal janë siguruar edhe më shumë prova materiale për përfshirjen e personave në shitjen në rrugë të kokainës, amfetaminës dhe marihuanës, ndaj dy personave tashmë janë ngritur kallëzime penale dhe masë e paraburgimit. është përcaktuar, është konfiskuar një motor “Honda” si dhe një mjet pasagjerësh “Ford Mondeo”, për të cilin është siguruar prova se është përdorur për shitjen e kokainës. SPB Shkup gjatë ditës së sotme do të paraqesë kallëzim penal kundër 7 personave në Prokurorinë Publike të Shkupit.