Sunday, 20 September 2020
Lajme 20.09.20 | 16:47

Regjistrimi i popullsisë, në prill të vitit tjetër?

Regjistrimi i popullsisë u njoftua të ishte ndër prioritetet edhe të kësaj Qeverie por deri tani nuk ka nismë zyrtare në Kuvend për miratimin e ligjit për regjistrimin e popullsisë në prill të vitit 2021. Propozim-ligji që nuk gjeti mbështetje në Kuvend gjatë mandatit të kaluar, pritet...

Shkup 20.09.20 | 16:31

Tragjedi në Gjinekologjinë e Shkupit, ndërron jetë nëna e 6 fëmijëve

Në Gjinekologjinë e Shkupit ka ndërruar jetë një lehonë nga komplikimet gjatë lindjes. Sipas Kanal 5, kjo ka qenë shtatëzania e 12të e lehonës, kurse deri tani ka lindur 6 fëmijë të gjallë. Familjarët janë ankuar për sjellje joadekuate të personelit mjekësor lidhur me rastin, kurse...

Maqedoni 20.09.20 | 15:44

OBRM-PDUKM: Me hapjen e çerdheve lindën problemet me fëmijët e sëmurë

Zoran Zaev dhe ministrja e tij e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska nuk dinë asgjë tjetër përveç se të gënjejnë qytetarët, deklarojnë nga OBRM-PDUKM. Nga OBRM-PDUKM thonë se Zaev dhe Shahpaska me procedurën e papërshtatshme dhe protokollet e papërshtatshme për punën e kopshteve...

Maqedoni 20.09.20 | 14:49

Zgjedhjet lokale në tetor të vitit të ardhshëm

Partitë pajtohen që zgjedhjet lokale të mbahen në tetor të vitit 2021. Sipas tyre, Kodi Zgjedhor kategorizon mandatin e kryetarëve të komunave i cili nuk guxon të shkurtohet ose ndërpritet. Opozita kërkon që debati të përqendrohet në modelin me lista të hapura për këshilltarët komunal....