Thursday, 13 June 2024
Lajme 13.06.24 | 18:25

Rrjeti social X vendos ti bëjë pëlqimet private për të gjithë përdoruesit

Falë X që tregonte se çfarë përdoruesit e saj pëlqenin në platformë, politikanët dhe personalitetet shpeshherë janë “zënë mat”. Tani platforma ka vendosur ti bëjë pëlqimet private sipas shefit të kompanisë Elon Musk. Është një ndryshim i rëndësishëm ku njerëzit mund të pëlqejnë...

Maqedoni 13.06.24 | 18:02

Koalicioni VLEN ka reaguar ndaj akreditimit të Fakultetit të Shkencave Shëndetësore në Universitetin e Strugës

Koalicioni VLEN ka reaguar ndaj akreditimit të Fakultetit të Shkencave Shëndetësore në Universitetin Ndërkombëtar të Strugës. Sipas VLEN-it “Universiteti i Merkos”, i cili udhëhiqet nga Armend Kadriovski, “është me famë për “prodhimin” e diplomave urgjente, ku ndër vite, sipas...

Ekonomi 13.06.24 | 17:33

Igor Gievski është anëtar i ri i Bordit Drejtues të EVN Maqedoni

Igor Gievski është zgjedhur anëtar i ri i Bordit Drejtues të EVN Maqedoni. Gievski, ka lindur në vitin 1976, ka diplomë në inxhinieri elektrike dhe doktoruar në inxhinieri elektrike. Gievski konsiderohet si njeri me përvojë të madhe pune. Ai më parë ka shërbyer si anëtar i Bordit të Drejtorëve...

Maqedoni 13.06.24 | 15:25

Festa e Kurban Bajramit, e diela ditë jo pune për myslimanët në Maqedoni

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale njofton se 16 qershori 2024, dita e diel është ditë jo pune për qytetarët e besimit islam. Të dielën do të shënohet festa e Kurban Bajramit. “Ministria e Punës dhe Politikës Sociale njofton se në përputhje me Ligjin për festa në Maqedoni 16 qershori...

Maqedoni 13.06.24 | 15:19

MASH: Është përgatitur ditari i ri elektronik, do të përdoret pasi të kalojë fazën e testimit

Ministria e Arsimit dhe Shkencës (MASH) me mbështetje financiare nga fondet IPA të Bashkimit Evropian ka zhvilluar sistem të ri të integruar për punën elektronike të shkollave, i cili përfshin ditar të ri elektronik, i cili do të aplikohet zyrtarisht gjatë vitit të ri shkollor 2024- 2025,...

Maqedoni 13.06.24 | 14:50

Maqedoni mbahet takimi i ministrave të Jashtëm të vendeve pjesëmarrëse në SEECP

SEECP është nismë rajonale në të cilën janë anëtarë 13 vende: Maqedonia, Turqia, Shqipëria, Kosova, Bosnjë e Hercegovina, Bullgaria, Greqia, Rumania, Serbia, Kroacia, Moldavia, Mali i Zi dhe Sllovenia. Në kryeqytetin e Maqedonisë, vend që kryeson me Procesin e Bashkëpunimit në Evropën...