Një zjarr ka shpërthyer në objektin më të madh të vaksinave anti-COVID në botë.

Tym i madh u pa nga Instituti i Serumit të Indisë, në qytetin perëndimor të Punes. Faqja po prodhon miliona doza të vaksinës anti-COVID, të zhvilluar nga AstraZeneca dhe Universiteti i Oksfordit. Raportet lokale thanë se flakët ishin në një vend ndërtimi në objektin e madh.

Një burim në institut tha se prodhimi i vaksinës së koronavirusit nuk do të preket, por deri më tani kompania ka refuzuar të komentojë.

SII po prodhon një vaksinë të zhvilluar nga Universiteti i Oksfordit dhe AstraZeneca për Indinë dhe shumë vende të tjera me të ardhura të ulëta dhe të mesme. Kompania po përgatitet gjithashtu për të prodhuar një vaksinë që po zhvillohet nga kompania amerikane Novavax Inc.

Zyra e zjarrfikësve në Pune tha se pesë makina zjarrfikëse ishin dërguar aty, shkruan Metro