Kryetari Talat Xhaferi i dorëzoi një njoftim koordinatorit të grupit parlamentar të OBRM-PDUKM-së Nikolla Micevski se propozimi i tyre për të formuar një Komision hetimor për të përcaktuar përgjegjësinë për zjarrin tragjik në Tetovë, në të cilën humbën jetë 14 persona, është i parregullt, dhe për këtë arsye kthehet në harmonizim.

“Dua t’ju informoj se propozim-vendimi i paraqitur për krijimin e një Komisioni Hetimor për përcaktimin e fakteve dhe përgjegjësisë për zjarrin në spitalin modular Kovid në Tetovë, i dorëzuar më 21 shtator, nga deputetët Dafina Stojanoska, Rashela Mizrahi, Eli Panova, Antonio Milloshoski, Ane Lashkoska, Petar Risteski, Angelikna Petkova, Lidija Petkovska, Bllagica Lasovska, Nikolla Micevski dhe të tjerë, nuk është në përputhje me Amendamentin XXXIII të Kushtetutës së Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe ju kthehet si i parregullt.

Duhet të harmonizohet brenda 15 ditëve”, thuhet nga Kryetari i Kuvendit Xhaferi deri tek grupi parlamentar i OBRM-PDUKM-së.