Një ngjarje interesante ka ndodhur në Gjermani.

Në Hamburg të Gjermanis jetonin një çift shqiptar me preardhje nga një qytet i Kosovës, shpesh për vizit u shkonte edhe vjehra më sakt nëna e djalit dhe qëndronte nga tre muaj.

Pasi u bënë tre muaj atë ditë që u desht nëna të ktheht për në Kosovë me aeroplan djali ishte në punë dhe porositi nusen e tijë që ta dërgoj nënën në airport.

Nusja pregatiti robat e vjehrrës dhe u nisën për në aerport, kur mbritën aty ato u përshëndetën dhe vjehrra hyp në avion për të ardhur në Kosovë, nusja kur e sheh se avioni nis të fluturoj ajo atëher i lutet Zotit:

“O Zot merre, tani e ke shansin të është afruar shumë afër!”