Qirinjtë janë ato që tregojnë çdo vit se çfarë moshe keni por përtej tyre fillojnë dhe ndryshimet trupore nga jashtë dhe Brenda. Metabolizmi i trupit tuaj fillon të ndryshojë sapo arrini të 30-at. Para se të merrni këtë gjë në mënyrë negative, mos harroni se ushqimi është një pjesë e rëndësishme e procesit të plakjes.

Zgjedhja e ushqimit të duhur mund të ngadalësojë plakjen. Pra, çfarë ushqimesh nuk duhet të konsumoni pas të 30-ave?  Ja ku keni një listë nga e cila duhet të keni kujdes:

Sheqeri: Ndërsa metabolizmi ngadalësohet, kështu bën edhe aftësia për të përpunuar sheqerin. Trupi juaj depoziton të gjitha ato kalori shtesë në ijet tuaja, në stomak, dhe zona të tjera ku mblidhet yndyra. Sheqeri i tepërt çon në rezistencën e insulinës që mund të kontribuojë në infertilitet. Sheqeri përshpejton rrudhat dhe vjetërson lëkurës.

Alkooli: Alkooli është plot me kalori. Meqenëse trupi juaj pas të 30-ave nuk mund t’i djegë ato, alkooli fillon depozitohet dhe për më tepër ngre nivelet e insulinës.  Alkooli gjithashtu mund t’ju shkaktojë pagjumësi.

Kafeina: Përveç të gjitha sheqernave shtesë dhe kimikateve në pije si koka kola, efekti më i madh në cilësinë e gjumit është kafeina.  Shumë kafeinë mund të sjellë plakjen pasi nuk ju lejon të bëni gjumin e bukurisë. Dhe ashtu si alkooli dhe kafeina mund t’ju çojë në dëshira për të ngrënë sa më shumë.

Çdo gjë që bëhet nga mielli I bardhë: Flasim këtu kryesisht për bukën. Trupi juaj konverton miellin e bardhë në glukozë. Glukoza ruhet shumë lehtë si yndyrë.

Nuk ka më mish të përpunuar apo proshutë! Nitratet ndihmojnë mishin e përpunuar të duken më të shijshëm. Sidoqoftë, nitratet bëhen kancer që shkakton kimikate në trupin tuaj. Shmangni mishin e përpunuar me nitrate – madje edhe nitratet organike.

Mishi i përpunuar është jashtëzakonisht i lartë në natriumi dhe në yndyrna të ngopura. Meqë kemi folur tashmë për yndyrat, e dimë se yndyrat e ngopura nuk janë të mira për zemrën dhe për trupin tuaj.

Kripa: Gjithkush ka nevojë për kripë, por jo për shumë!Natriumi rrit presionin e gjakut dhe rrezikun e goditjeve të zemrës. Meqë kripërat përmirësojnë shijen, pothuajse çdo ushqim i konservuar ose i përpunuar përmban shumë kripë. Lexoni etiketat dhe do të habiteni nga përmbajtja e kripës.