Kryeministri Zoran Zaev pritet që sot të paraqesë në Kuvend propozimet për postet bosh të kabinetit. Ende nuk dihet se kur do të mbahet seanca plenare për të zgjedhur ministrat e rinj dhe zëvendësministrat.

Siç njoftoi dje Zaev pas mbledhjes së Kuvendit Qendror të LSDM-së, Nina Angelovska është nominuar për ministre e re e Financave, Elizabeta Naumovska është zv. ministre e Arsimit dhe Shkencës, dhe Kire Kolimishevski është nominuar për zv. ministër i ri i Ekonomisë.

Naumov po niset për një pozicion të ri, domethënë ai do të jetë Drejtori i Bankës së Maqedonisë për Mbështetje dhe Zhvillim. Nedzat Mehmedoviq është emëruar si zv. ministër i Ministrisë së re të sistemit politik dhe marrëdhënieve mes bashkësive.