Gjashtë muaj e gjysmë pasi filloi ndërtimi i korridoreve 8 dhe 10 D në afërsi të Gostivarit në ceremoninë e parë solemne dhe magjepsëse, 6 muaj e gjysmë asnjë metër asfalt i ri, thonë nga VMRO-DPMNE.

Asgjë nga paralajmërimet e Kovaçevskit se autostradat në korridoret 8 dhe 10 D do të ndërtohen me shpejtësi. Vetëm foto dhe deklarata, dhe pas ceremonisë në kantieret ku do të ndërtohet autostrada, nuk ka asnjë makineri dhe asnjë punëtor.

Dhe nga ky projekt qeveria e BDI-së dhe SDS-së bën krim me paratë e qytetarëve.

Është skandaloze që nënkontraktori kryesor i këtyre projekteve është kompania Eurovia, e cila është donatori kryesor partiak i BDI-së.Nuk ka asgjë të diskutueshme për BDI-në dhe SDS-në me faktin se një kompani që don miliona euro në llogarinë e Bashkimit Demokratik. për Integrim çdo vit dhe merr para nga shteti.Është e qartë se paratë që do të marrë Eurovia do të përfundojnë direkt në llogarinë partiake të BDI-së.Më parë po kjo kompani ka marrë tender direkt nga Ministria e Punëve të Jashtme dhe Bujar Osmani për transformimin e sallës Boris Trajkovski për të mbajtur një manifestim.

Heshtje e plotë nga Prokuroria Publike për këtë skandal, heshtje edhe nga komisioni kundër korrupsionit.

Shumë shpejt do të ketë përgjegjësi për çdo krim. Askush nuk do të amnistohet për çdo tender kriminal dhe krim të kryer.