Kjo përzierje  e mahnitshme lufton inflamacionin në trup dhe ul nivelet e kolesterolit total, kolesterolit LDL dhe triglicerideve.

Kanella është e pasur me antioksidantë, si polifenolë, të cilat parandalojnë dëmtimin e radikalëve të lirë dhe plakjen e parakohshme të lëkurës.

Kanella është i lartë në dy përbërës që parandalojnë akumulimin e proteinës  në tru, e cila është një shenjë e  Alzheimerit. Studimet kanë gjetur gjithashtu se ajo mbron neuronet dhe përmirëson funksionet e tyre.

Kanella ndihmon në rastet e diabetit dhe zvogëluar rezistencën ndaj insulinës, e cila është një hormon jetik që rregullon metabolizmin dhe transporton sheqerin në gjak nga qarkullimi i gjakut në qeliza, në mënyrë që të përdoret si energji.

Prandaj, qumështi i kanellës është një mënyrë e shijshme për të korrur të gjitha këto përfitime të kanellës, kështu që këtu shpjegohet se si ta përgatisni atë:

Ingredientët: 1/4 lugë çaji kanellë pluhur (organike, të përpunuara lehtë)

një filxhan qumësht të ngrohtë

Mjaltë (për shije)

Ekstrakti i vaniljes (opsional)

Udhëzime: Shtoni kanellën në qumësht, ëmbëlsoni me mjaltë dhe pasurojeni shijen me ekstraktin e vaniljes. Pini teksa ështe akoma e ngrohtë ngrohtë dhe shijojeni atë!