Kur bëhet fjalë për takime, gratë inteligjente janë marramendëse. Ato më mirë të prisnin personin e duhur, sesa të nxitonin për një marrëdhënie për shkak të presionit shoqëror. Sipas një sondazhi të fundit, gjithnjë e më shumë gra po zgjedhin të qëndrojnë beqare dhe të shijojnë shoqërinë e tyre. Arsyeja është e thjeshtë – ato ndjehen më të lumtura.

Në shoqërinë tonë, të qenit beqar shpesh është sinonim i të qenit i trishtuar dhe i vetmuar, gjë që nuk është e vërtet. Në fakt, gratë që nuk janë në marrëdhënie janë më të lumtura. Bright Side do t’ju tregojë pse:

Ato kanë më shumë kohë për veten e tyre.

Gratë në marrëdhënie shpesh ankohen se nuk kanë kohë për veten e tyre. Ato janë gjithmonë ose duke kujdesur partnerin e tyre ose shqetësohen për fëmijët e tyre. Sidoqoftë, kur jeni beqarë, ju keni gjithë kohën për veten tuaj. Bëni atë manikyr që dëshironi ose shkoni në atë koncert ku gjithmonë keni dashur të shkoni, jeni përgjegjëse vetëm për jetën tuaj.

Nuk ka presion për të përmbushur gjatë gjithë kohës pritjet e partnerit tuaj.

Kujtimi i ditëlindjes së partnerit tuaj, blerja atyre diçka për ditën e Shën Valentinit, planifikimi i largimeve speciale për të dy, të qenit gjithmonë të përsosur nga koka tek këmbët – lista vazhdon! Marrëdhëniet kërkojnë shumë punë dhe mund të përkeqësohen ndonjëherë. Nga ana tjetër, kur jeni beqarë, nuk është e nevojshme të visheni për të bërë përshtypje. Ju bëni gjithçka në lehtësinë tuaj, e cila natyrisht ju mban larg stresit.

Ato përqendrohen në karrierën e tyre dhe zbulojnë atë që vërtetë dëshirojnë.

Në shumicën e kohës, nëse jo gjithmonë, gratë përfundojnë duke hequr dorë nga shpresat dhe ëndrrat e tyre kur ato hyjnë në një lidhje serioze dhe kjo ndodh për arsye të shumta. Ato përpiqen t’i mbajnë të gjithë të lumtur të gjithë duke sakrifikuar lumturinë e tyre. Nga ana tjetër, gratë beqare janë të pakujdesshme. Ato janë ambiciozë dhe të afta të përqendrohen në arritjen e qëllimeve të tyre. Ato kanë përparësitë e tyre, prandaj gratë beqare janë më të suksesshme dhe më të lumtura.

Ato nuk kujdesen për ato që thonë njerëzit.

Kur jeni të pavarur për një kohë të gjatë, kupton se i vetmi person që mund t’iu gjykojë jeni vetë ju. Ju besoni në veten tuaj dhe ndaloni të kujdeseni për ato që thonë njerëzit e tjerë. Ju nuk kërkoni më vlefshmëri nga të tjerët dhe natyrisht, ndjeheni më të lumtur.

Ato forcojnë marrëdhëniet e tyre me të tjerët.

Kur jeni në një lidhje, ju kaloni pjesën më të madhe të kohës me partnerin tuaj dhe e keni të vështirë të takoni miqtë dhe familjen tuaj, gjë që përfundimisht ju distancon prej tyre. Por, kur jeni beqarë, keni më shumë kohë për të ndenjur me të dashurit tuaj dhe të kaloni kohë cilësore me ta. Ju lidheni më thellë dhe ndjeheni më të lumtur.

Ato udhëtojnë më shumë dhe shqetësohen më pak.

Të qenit beqar është fuqizues. Ju ndihmon ta shihni botën në një dritë ndryshe dhe të përjetoni gjëra që nuk mund t’i bëni kurrë gjatë një marrëdhënieje. Ju udhëtoni më shumë dhe merrni kohë për të eksploruar gjërat përreth jush. Ju pranoni të jeni t