Lideri i LSDM-së dhe kryeministri Zoran Zaev u drejtuan në një konferencë shtypi sonte, duke shpallur fitoren e kandidatit të koalicionit të udhëhequr nga LSDM-ja, Stevo Pendarovski.

Sipas të dhënave të qendrës analitike të SDSM-së që Zaev njoftoi, nga 98, 27% e votave të procesuara, Stevo Pendarovski fitoi 321,201 vota, 316,872 vota ka fituar nga Gordana Siljanovska Davkova dhe 79169 vota Blerim Reka.

Ato janë mbi 4300 vota, fitore e Stevo Pendarovskit, tha Zaev.

 

Zaev tha se zgjedhjet shkuan në një atmosferë të qetë dhe pret  fitore të raundit të dytë.