Prindërit nuk mund të përballojnë presionin financiar nëse mësimdhënia kalon në internet, gjegjësisht në formën online.

Pandemia tregoi se mijëra studentë e nxënës nuk ishin në gjendje të ndiqnin mësimet online, kështu që u desh të mjaftoheshin me kopje dhe e gjithë kjo ndikoi në suksesin e tyre.

Sipas tyre, zgjidhje nuk është as pushimi i zgjatur, ata kërkojnë kushte adekuate për mësim në klasë.

Disa prindër nga qyteti i Shkupit kundërshtuan ashpër SASHK-un, pas informacioneve për futjen e mundshme të mësimit online nga gjysëmvjetori i dytë.

Edhe mësuesit nuk mund të subvencionojnë nga xhepat e tyre për të mbajtur mësimin.

Nuk ka një vendim zyrtar nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës se si do të zbatohet viti shkollor pas faturave jashtëzakonisht të larta që kanë marrë shkollat.

Reklama

Mendimi i tyre është se shkollat ​​do të mbyllen të fundit nëse vjen deri tek një vendim i tillë si shkak i krizës energjetike.

Sipas informacioneve ditura deri më tani, ministria analizon se sa dhe për çfarë përdoren mjetet nga bllok grantet.

Synimi i tyre është të ndihmojnë komunat me një plan për riorganizimin e këtyre fondeve për të zbutur goditjen e faturave të reja të energjisë elektrike dhe ngrohjes.

Nuk ka asnjë vendim për rritjen e bllok granteve, por ministria po e shqyrton edhe këtë opsion.