Tre pacientë të shëruar dhe tre vdiqën dhe 201 të infektuar deri më tani është bilanci tha Ministri i Shëndetësisë Venko Filipce, ndërsa vajza 4-vjeçare në Shtip është në gjendje të mirë shëndetësore.

Sa i përket pacientit nga Tetova i cili qëndronte në Kozle, Filipeçe tha se ai ka qenë i palëvizshëm dhe nuk ka infketuar personelin mjekësor.

“Pacienti qëndroi për dy javë, por ishte i palëvizshëm dhe kishte vetëm një vizitë. Më pas, është lëshuar nga spitali u testua dhe iu referua Klinikës Infektive. Një numër shumë i vogël i pacientëve. 14 punonjës të shëndetit dhe 4 pacientë janë ekzaminuar pa simptoma, u përgjigj Filipce

SIpas Filipces, pacienti ka dalë pozitiv, dhe dhjetë anëtarë të familjes së tij janë duke u testuar, por të gjitha rezultatet e deritanishme kanë qenë asimptomatike.