Përkundër deklaratave të kryeministrit Zoran Zaev dhe Ministres së Drejtësisë, Renata Deskoska të cilët thanë në lidhje me vërejtjet e Komisionit të Venecias për Ligjin për gjuhët, institucionet janë të gatshme t’i zbatojnë ato, zv. kryeministri Bujar Osmani thotë se Komisioni i Venecias do të merren parasysh vetëm vërejtjet në planet e veprimit.

“Ligji do të ndryshojë vetëm atëherë kur do të ketë harmonizim në mes dy bashkësive etnike sepse kjo është gjuhë që miratohet me badenter. Por nëse praktikat na tregojnë se do të ketë vështirësi në zbatimin dhe se me dispozitë të veçantë mund të përmirësojë funksionimin edhe ne do të votojmë për heqjen e dispozitës, por duhet të ketë një konsensus”, tha Osmani për “Alfa”./Telegrafi/