Danimarka sot shfuqizon të gjitha masat e vendosura për të parandaluar përhapjen e koronavirusit. Lëvizja shpjegohet nga autoritetet me përqindjen e lartë të popullsisë së vaksinuar.

Qytetarët nuk do të duhet të tregojnë prova të vaksinimit ose se janë vaksinuar edhe në ngjarje masive, të tilla si ndeshjet e futbollit, ose në klubet e natës që janë hapur tashmë.

Nga sot, Danimarka nuk do ta konsiderojë më Covid-19 një “sëmundje me rrezik  për shoqërin”.

Gjatë muajve të fundit, qeveria ka hequr gradualisht masat të tilla si mbajtja e detyrueshme e maskës.

Nga fillimi i këtij muaji, jeta e natës lejohet përsëri, pas një viti e gjysmë bare të mbyllura.

Ministri i Shëndetësisë Magnus Hojnike thotë se e gjithë kjo është e mundur për shkak të numrit të lartë të të vaksinuarve. Domethënë, deri më tani 83% e danezëve janë vaksinuar plotësisht.

Sidoqoftë, për turistët që hyjnë në Danimarkë, masat mbeten në fuqi, dhe testi i koronavirusit do të varet nga vendi i origjinës së udhëtarit, raporton Hina.