Përbërësit:
1 kg mish qengji
1 kg lakra (e prerë në copa të mëdha)
1 qepë e thatë (e grirë hollë)
3 qepë të njoma (të prera)
1 finok (i prerë në feta)
3 thelpinj hudhre (të grira)
1 gotë verë e bardhë 1 limon (lëngu)
Kripë dhe piper (sipas shijes)
Udhëzime:
Skaqini mishin – Në një tigan të madh, skuqni mishin e qengjit derisa të marrë ngjyrë të artë.
Shtoni qepët dhe hudhrën – Shtoni qepën e thatë, qepët e njoma dhe hudhrën dhe vazhdoni skuqjen derisa të zbuten.
Shtoni verën – Hidhni verën dhe lëreni të avullojë alkooli për disa minuta.
Shtoni lakrat dhe finokun – Vendosni lakrat dhe finokun në tigan, duke i përzier mirë me mishin dhe qepët.
Hidhni pak ujë – Mbulojeni me ujë të nxehtë sa të mbulohen përbërësit dhe lërini të ziejnë për 1-1.5 orë ose derisa mishi dhe perimet të jenë zbutur mirë.
Shtoni lëngun e limonit – Në fund, shtoni lëngun e limonit, kripën dhe piperin. Përzieni mirë dhe shërbejeni të nxehtë.
Comments are closed for this post.