Të gjithë kemi filluar të mendojmë më shumë për atë që hamë. Ne po bëhemi më të vetëdijshëm se si ushqimet që hamë çdo ditë kanë ndikim në trupin tonë. Nuk ka asnjë person në botë që nuk ka dëgjuar për mollët, dhe janë të paktë ata që nuk i pëlqejnë ato.

Mos e qëroni mollën

Mollët ruajnë 2/3 e fibrave që ju nevojiten për tretje në lëkurën e tyre. Përveç fibrave, lëvorja e mollës përmban antioksidantë që mbrojnë trupin nga kanceri, sëmundjet e zemrës dhe goditjet në tru. Nëse jeni të shqetësuar se lëkura përmban shumë pesticide, sigurohuni që ta lani mirë përpara se ta qëroni.

Shmangni farat e mollës

Sado e shëndetshme të jetë një mollë, farat nuk janë. Mos u shqetësoni nëse ju mungojnë disa fara aty-këtu, por është e rëndësishme të mos i hani ato në sasi të mëdha. Farat e mollës përmbajnë amigdalinë. Ky përbërës shndërrohet në cianid në trup dhe mund të jetë i rrezikshëm në sasi më të mëdha.

Mollët ndihmojnë në parandalimin e shumë sëmundjeve

Është vërtetuar se mollët reduktojnë rrezikun e sëmundjeve të rënda dhe kërkimet shkencore rekomandojnë që të hani të paktën një mollë në ditë. Gjithashtu, janë të pasura me vitaminë C, e cila është e nevojshme për të forcuar sistemin imunitar, shkruan abcnews.al.

Një mollë mesatare përmban rreth tetë miligramë vitaminë C, që është 14 për qind e kërkesës ditore. Ndikon gjithashtu pozitivisht në shëndetin e sistemit të gjakut duke ulur rrezikun e mpiksjes së gjakut dhe goditjes në tru ndërsa lëngu zvogëlon rrezikun e sëmundjes së Alzheimerit.

Ky frut përfiton dhe funksionin e sistemit të frymëmarrjes dhe ul rrezikun e astmës dhe ndjeshmërisë bronkiale. Gratë që hanë të paktën një mollë në ditë kanë 28 për qind më pak gjasa të zhvillojnë diabetin e tipit 2. Mollët janë të pasura me fibra dhe antioksidantin anthocyanin, i cili tret sheqerin në gjak.

Kjo është arsyeja pse ato konsiderohen si fruti më i shëndetshëm në botë.