Nëse në fillim të fushatës për president të shtetit ne kishim një përshtypje të fortë se fushata nuk është presidenciale, por tani parlamentare, para ditës së votimit, nuk është jo vetëm presidenciale, nuk është më parlamentare, por një fushatë kundër një prej kandidatëve , e shoqëruar nga një shprehje ekstreme e urrejtjes.

Në tubimin e djeshme të BDI-së. para monumentit të Skënderbeut në Çarshinë e Vjetër në Shkup, ndër të tjera, foli dhe Artan Grubi, i cili nuk foli për programin e kandidatit të tij dhe u iu kthye “arritjeve të mëdha” të BDI-së në të kaluarën dhe sigurisht nuk harroi të përmend edhe rivalin e tyre Rekën, duke e treguar mbiemrin e tij si jo-shqiptarë, që sipas tij ai automatikisht është i përjashtuar nga të gjitha lidhjet etnike, kulturore dhe ideologjike me Skënderbeun, i cili, nga ana tjetër, në bazë të pasuesve të BDI-së, ata kanë një të drejtë ekskluzive, si trashëgimtarë  të, punës dhe origjiës së Skënderbeut, si dhe të heronëvej të tjerë shqiptarë.

 

Në fund të fjalimit të tij, Grubi e përdori emrin dhe mbiemrin e Blerim Rekës duke përdorur fjalim ekstrem të urrejtjes, duke e vënë atë në kontekstin e një pjese të ritualit të varrimit, si përshëndetjen e fundit të të ndjerit, i cili e ndryshoi atë për qëllimet e tij dhe thotë : “Blerimi, bir i Hamzës, jo nga Kastrioti, por nga Reka”.