Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, ka thënë se thënë se shteti i Kosovës nuk mund të bëhet në asnjë tavolinë.

“Në tavolinë vetëm mund të konfirmohet ajo që ka vendos populli i Kosovës – një Kosovë pavarur e anëtarësuar në organizata ndërkombëtare si OKB dhe NATO”, ka thënë Haradinaj nga akademia përkujtimore kushtuar Betejës së Zhegocit dhe 50 dëshmorëve të Brigadës “Kadri Zeka”, njofton Klan Kosova.

Haradinaj ka thënë se kufijtë e Kosovës mbeten të paprekshëm.

“Janë gabim deklarimet e udhëheqësve evropianë se mund të diskutohet për territor dhe kufij. Hapja e kufijve do të hapë çështjen e shqiptarëve në Ballkan. Nëse ata janë të gatshëm që ta hapin këtë çështje, e hapim”.

“Nuk duhet të pranohet që të flitet për kufijtë e Kosovës në asnjë tryezë”, ka deklaruar ai.

Sipas kryeministrit nderimi i dëshmorëve tregon për vetëdijen kombëtare dhe rrugën e vështirë të kaluar deri të liria.

“Liria jonë është e sigurt se garant ka të rënët për liri. Nëse për liri nuk iu është dhimbtë jeta, atëherë jam i bindur se dot vazhdojmë që të qëndrojmë për të drejtën tonë për forcim të lirisë dhe shtetit tonë”.

“Mohimi i Kosovës sot nga kushdo që bëhet si Kosovë e tërësisht gabim. Nuk do të lejojmë ne që e dimë se sa e shtrenjtë ishte rruga për liri që të na mohohet e drejta për konsolidim. Shteti do të bëhet në Kosovë jo në tavolinat e bisedimeve”.