Trafiku nëpër rrugët shtetërore po zhvillohet nëpër rrugët të lagështa, por pa pengesa. Në rrugën Tetovë – Kodra e Diellit ka mbetje të borës, njoftojnë nga LAMM.

Ndërkohë në qafën malorë Gjavato, për shkak të mjegullës shikimi është zvogëluar në 50 metra.

Intensiteti i trafikut në drejtimet rrugore jashtë mjediseve urbane është mesatar. Në vendkalimet kufitare nuk ka pritje më të gjata për hyrje dhe dalje nga vendi.

Nga LAMM rekomandojnë vozitje të kujdesshme sidomos nëpër lugina dh qafa malore ku mund të ketë edhe shembje dheu