Në 24 orët e fundit në qendrat covid në Shkup janë shtruar 43 pacientë të rinj për shkak të komplikimeve me coronavirus.

Gjithsej 435 persona të dyshimtë dhe të konfirmuar me Covid-19 po trajtohen në repartet infektive në kryeqytet.

Siç bëjnë të ditur nga Ministria e Shëndetësisë, gjatë 24 orëve të fundit në klinikat interne ka 13 pranime. Në covid Qendrën në spitalin “8 shtatori” ka pasur 14 pranime të pacientëve, 9 pacientë është pranuar në Klinikën për Sëmundje Infektive, në Kozle 1 pranim, 6 pacientë në Klinikën për Sëmundje të Fëmijëve dhe 0 në Institutin për Mjekësi Fizikale.

Gjatë 24 orëve të fundit janë shëruar 50 pacientë, ndërsa momentalisht në spitalin “8 shtatori” ka gjithsej 128 të sëmurë, në Klinikën për Sëmundje Infektive 124 pacientë, në Kozle 13, në Klinikën për Sëmundje të Fëmijëve 2 pacientë, në KAG 3 dhe në Institutin për Mjekësi Fizikale 13.

Gjithsej 435 pacientë të konfirmuar dhe të dyshimtë për Kovid-19 trajtohen në repartet infektive në spitalet në kryeqytet.

Pjesa më e madhe e pacientëve janë në mbështetje të oksigjenit.

Numri i pranimeve në 24 orët e fundit është i qëndrueshëm dhe në sot në mëngjes deri në orën 8 ka 311 shtretër të lirë, ndërsa pritet gjatë ditës pas çregjistrimeve të pacientëve të shëruar të lirohen edhe shtretër shtesë. Të gjitha repartet infektive kanë furnizim të oksigjenit dhe mund të pranojnë pacientë të cilët kanë mbështetje për mbështetje oksigjeni, qëndron në kumtesë.