Mjeku Niko Beqarovski nga Klinika e Toksikologjisë bën thirrje që të sigurohen teste të kombinuara të shpejta antigjene Covid/InfluenzaA/B Combo test, e cila do ta bëjë shumë më të lehtë të zbulohet nëse një person është i infektuar me covid ose ka infeksion gripi.

Toksikologu thotë se kjo është gjëja më e mirë për të bërë tani para se të fillojë sezoni i gripit.

“Me ardhjen e vjeshtës dhe dimrit këtë vit, gripi sezonal do të na godasë në mënyrë të pashmangshme.
Prandaj, ndërsa çmimet e testeve ende nuk janë të shtrenjta në bursën botërore, blini menjëherë teste të shpejta të kombinuara antigjene Covid / InfluenzaA / B Combo test, me të cilat në një kohë relativisht të lirë dhe të shkurtër ju mund të diagnistifikoni gripin sezonal. Mbas një muaji mund të jetë tepër vonë.