Do të kryhet anketë epidemiologjike e deputetes Sllavjanka Petrovska nga LSDM, e cila dje në profilin e saj në Facebook njoftoi se është pozitive për Covid-19. Ajo do të na tregojë, mbase jo në Kuvend, ndoshta kontakte në shtëpi apo diku tjetër. Këtë e tha për AIM-në drejtori i Qendrës për Shëndet Publik, Aleksandar Stojanov.

Petrovska njoftoi se papritmas mori ethe dhe letargji, ndërsa ishte në një seancë të Kuvendit dhe se pas testit ajo mori rezultat pozitiv për coronavirus.

“Sapo regjistrohet një rast pozitiv në një laborator privat ose shtetëror, rezultatet vijnë në Institutin e Shëndetit Publik, i cili i shpërndan ato në qendrat e shëndetit publik. Pra, posa të marrim emrin, mbiemrin, numrin e telefonit, mjekun e amë, epidemiologu telefonon Slavjanka Petrovska dhe e anketon dhe ajo na tregon kontaktet”, tha mjeku Stojanov.