Wednesday, 19 September 2018 | Lajme: 0

Tag Archives: arben llalla

arben_llalla1360953820_540288043

Arben Llalla reagon për themelimin e partisë së re shqiptare

Arben Llalla, historian dhe njohës i mirë i rrjedhave politike shqiptare, sidomos atyre në Maqedoni, pas spekulimeve të shumta në media të caktuara, për formimin respektivisht veprimin e partive të reja, struktura dhe organet e të cilave...
1378387_722184484462266_607272084_n

Ekskluzive: Gruaja e deputetit Jani Logu nga organizata “Agimi Artë” është shqiptare!

Këtë informacion ekskluzivisht për republika.shqip e ka bërë të ditur historiani Arben Llalla. “Gruaja e Deputetit të Agimit të Artë, Jani Logu është shqiptare. Emri i saj është Nikol Beneqi,” Ndërkohë në një intervistë...
PUSH ok

PUSH: TË SHPALLET NON GRADA LËVIZJA POLITIKE GREKE AGIMI I ARTË DHE SIMBOLET E SAJ

  Kryetarit të Republikës së Shqipërisë z.Bujar Nishanit Kryeministrit të Republikës së Shqipërisë z.Edi Rama Ministrit të Punëve të Brendshëm z.Saimir Tahiri Të nderuar Zotërinj! Programi Unik Shqiptar me qendër në SHBA...
arben llalla1

Dhënia e shtetësisë sa e këndshme edhe e frikshme

  Arben Llalla   Kryeministri Sali Berisha firmosi vendimin për dhënien e shtetësisë shqiptare për disa kategori njerëzish që kanë origjinë shqiptare. Ky vendim qeveritar edhe pse duket pozitiv në të ardhmen mund ti nxjerri...
Shen Angelina 2

Shenjtorja shqiptare që i luten Serbët

Mendoj që ka ardhur koha për ti thënë të vërtetat historike të kombit tonë, por e vërteta nganjëherë është edhe e dhimbshme. Historian Arben LLALLA* Shqiptarët janë një popull euforik, me ndjenja të forta emocionale dhe tolerant,...
arvanitis greqi

Në Greqi jetojnë 373 mijë shqiptarë

Regjistrimi i popullsisë së Greqisë për vitin 2011 ka nxjerrë në pah të dhëna të reja në lidhje me numrin e emigrantëve. Mësohet se në total në Greqi jetojnë 10.815.197 qytetarë ndërsa ndarja mes meshkujve dhe femrave është...
Testamenti 1

DOKUMENT-TESTAMENTI I LËSHUAR NGA GJYKATA E TETOVËS NË GJUHËN SHQIPE E VITIT 1943

Arben LLALLA Gjatë viteve 1941-1944 Tetova dhe shumë qytete të Maqedonisë së sotme i përkisnin Mbretërisë së Shqipërisë. Çdo dokument shtetëror jepej vetëm në gjuhën shqipe, kudo ishin hapur shkolla shqipe etj. Gjatë kësaj...
arben llalla1

Magarevo dhe Nizhopoli fshtrat ku banoni shqiptarët ortodoks

Arben LLALLA   Shpeshherë kemi lexuar rreth shqiptarëve ortodoksë të Rekës në Maqedoni të cilët janë asimiluar dal ngadalë si pasojë e presioneve të ndryshmet. Por për veç fshatrave të Rekës shqiptarët ortodoks kanë banuar...
arben llalla1

SI U VRA NË SELANIK HASAN PRISHTINA

Arben LLALLA   U mbushën 80 vjet që nga data e 13 Gushtit të vitit 1933, ku në qytetin e Selanikut u vra në pabesi dhe mizori ish-Kryeminsitri i Shqipërisë Hasan Prishtina. Gjatë viteve të qëndrimit tim në Selanik në arkivat...
arben llalla1

LUFTA PËR UJIN NË TETOVË

Arben Llalla Lufta për ujin janë luftërat më të ashpër që njihen në histori e botës. Sot midis Palestinës, Izraelit dhe Jordanisë edhe pse e urrejnë njeri-tjetrin deri në vdekje ekziston një marrëveshje e heshtur për shfrytëzimet...