e Enjte, 19 Tetor 2017 | Lajme: 0

Si të gatuajmë tavë dheu me karkaleca dhe pana

tave dheu me karkalec dhe pana

Përbëresit :

– gjalp 50 gr

– karkaleca 200 gr

– miell 40 gr

– panna 200 gr

– djathë 100 gr
Përgatitja :
Gjëja e parë që bëhet është të ngrohen tavat e dheut në 220 grade . Si fillim skuqen karkalecat me gjalpe dhe pas 10 min shohet edhe mielli .
Trazohen derisa edhe mielli të skuqet pak dhe më pas shtohet panna . Nëse panna nuk është shumë e lëngshme mund të hollohet me qumesht .
Lihen vetem për pak minuta sëbashku dhe më pas shtohet djathi kackavall (guda) i cili duhet të jetë i grirë në menyrë që të shkrihet . Lihen në zjarr për 5 min dhe më pas e gjithë masa hidhet në tavën e dheut të cilat tashmë janë mëse të ngrohta .
Hapi i fundit eshte pjekja në furrë derisa të mari një ngjyrë si të verdhë.