e Mërkurë, 13 Dhjetor 2017 | Lajme: 0

Si të gatuajmë kadaif me arra dhe rrush të thatë

Kadaifi ështe një ëmblsirë interesante dhe i shishëm, kjo nuk do ju lë indiferent. Ose do thoni -kjo ska lidhje me ëmblsirë, jepni diçka më konkrete ose do ti lutni të shpis sa më shpejt ta përgatitin, jo vetëm për festa.Përgatitet lehtë dhe shpejt, marifeti është në nxehtësin e sherbetit kur hidhet mbi kadaif. Për  shije , gjithmon është mirë të  vini pak arra ose rrush të thatë. Dhe dihet limon të prerë në rreth.
Kur ishim fëmijë , dhe në shërbenin me kadaif , pyesnim veten se si këta penjë u bënë kaq te shishëm? Çfari kanë derdhur brenda që janë kaq të ëmbla?Kadaifi është ëmblsirë që ka origjin orjentale. Sherbeti (ujë dhe sheqer) i përket ëmbëlsirave orjentale, si tulumba, baklavaja, sheqer pare dhe ëmbëlsira të tjera me  të cilat kënaqemi. Posaçrisht, për ata që duan sheqer, nuk është e ëmbël nëqoftëse nuk të rjedh nëpër mjekër kur e ha.

Përbërës:

500 gram kadaif
100 ml vaj për të ngrën

1,5 litër ujë

1 pako vanilje

1 kg sheqer

200 gram ara

100 gram rrush i thatë

1 limon

Përgatitja

Kadaifin Renditeni në tavë dhe spërkateni me ulli per te ngrën.I vini arra dhe rush të thatë. Limoni pritet në pjesë dhe renditet në kadaif. Pasi renditet piqet një orë e gjysëm ne soba elektrike e ngrohur 150 grad celsius.
Në tenxhere vihet 1.5 litra ujë dhe jepet sheqer. Sherbeti zihet  20 minuta ,në ngrohtesi të ulët deri sa të bëhet i verdhë dhe i trash.
Pasi të piqet kadaifi , e heqim nga soba elektrike dhe lereni që të ftohet. Kadaifin të ftohur e   me sherbet të vakët. Ky është  sekreti , neë kadaifin e ftohtë të vihet sherbet të vakët,që penjtë e kadaifit të mos ngjiten