Friday, 16 November 2018 | Lajme: 32

Biznesmenët shprehen kundër tatimit progresiv (VIDEO)

Nuk kanë të ndaluar reagimet e komunitetit të biznesit nga reformat e reja tatimore që këtë fundjavë i paralajmëroi Qeveria. Biznesmenët nuk e kanë mirëpritur tatimin progresiv si ndërrim të tatimit të deritanishëm të sheshtë prej 10%. Edhe pse Qeveria ngriti kufirin fillestar për tatimin shtesë prej 1000 në 1500 euro, biznesmenët thonë se masa është e përshpejtuar dhe se duhet të anulohet për pesë vite. Sipas tyre, me tatimin progresiv nuk përfshihen ata që kanë profit më të madh gjegjësisht investitorët e huaj. Tatimi i ri më shumë do ta godasë shtresën e mesme ndërsa efektet ndaj buxhetit do të jenë shumë të vogla.

Shtresa e mesme që ka arritur të krijojë standard më të mirë të jetës diku prej 100 deri 120 mijë denarë gjatë vitit, këto janë intelektualët, artistët, profesorët e fakulteteve, shtresa që më shumë na nevojitet dhe vazhdimisht kemi largime nga Maqedonia..”- u shpreh Goran Rafajllovski, biznesmen.