Wednesday, 19 December 2018 | Lajme: 0

Ish presidenti i Koresë së Jugut Li Mjun-bak dënohet me 14 vjet burg

sh-presidenti  koreanojugor Li Mjun-bak është dënuar me 15 vjet burg për shkak të korrupsionit.

Li Mjun-bak (76), i cili ishte president nga vitit 2008 deri në vitin 2013 u shpall fajtor për korrupsion, shpërdorim dhe kriminal tjetër.

Përveç kësaj, gjykata në Seul e dënoi që të paguajë një gjobë prej 13 miliardë funtash (10 milionë euro).