Friday, 16 November 2018 | Lajme: 32

Nëse bëni këto 8 gjëra, do t’ju ndjekë vetëm fati i mirë

Të gjithë mundoheni të këshilloheni për mirë në çdo fushë të jetës.

Sipas intv.al janë disa gjëra që duhet të bëni në jetën tuaj dhe fati i mirë do t’ju ndjekë. Mundohuni të realizoni disa prej tyre si:

 1. Në mëngjes lutuni

Çdo mëngjes duhet të falenderoni zotin për ditën që po ju fal. Jini mirënjohës!
2.Jini tolerant ndaj personave që ju mërzisin
Zemërimi dhe xhelozia vijnë nga shpirti i humbur. Mos u ndikoni nga ata,sipas intv.al  vazhdoni rrugën tuaj me mirësi.
3. Mos u mburrni për arritjet tuaja
Ai që është i suksesshëm nuk ka nevojë të mburret, por veprat e tij flasin më shumë, sesa fjalët boshe.
4. Respektoni mikun
Miku i mirë, është një ndër gjërat më të mira që keni në jetë. Respektojeni dhe do ndiheni mirë.
5. Merruni me punët tuaja
Nuk duhet të analizoni jetën e të tjerëve, pasi do bëheni të padobishëm.
6. Respektoni moshën e 3-të
Një shoqëri e mirë dhe e zhvilluar respekton moshën e 3-të. Nëse e bëni këtë gjë, vetëm gjëra të mira do t’ju ndodhin.
7. Respektoni mendimin e tjerëve
Asnjëherë mos e ndërpritni tjetrin kur flet. Jepini të drejtën të shpreh mendimin e tij.
8. Fëmijët janë e ardhmja
Jepni dashuri fëmijëve dhe rritini në mënyrën më të mirë. Ata, sipas intv.al janë e ardhmja e vendit ku jetoni.