Friday, 16 November 2018 | Lajme: 8

YouTube rrit masat kundër lajmeve të rreme

Uebfaqja e shpërndarjes së videove YouTube njofton se do të marrë më shumë masa kundër lajmeve të rreme, transmeton Anadolu Agency (AA).

Në një deklaratë nga YouTube, e cila është në pronësi të Google, thuhet se në kuadër të luftës kundër lajmeve të rreme, përdoruesit sidomos në zhvillimet flash do të arrijnë më lehtë në burimet e lajmeve “të besueshme”.

Në deklaratë thuhet se përdoruesit gjatë kërkimeve në YouTube do të shohin edhe burimet e përmbajtjeve të lajmeve dhe se ende pa i hapur videot do të mund të marrin informacione për burimet e tyre.

Në anën tjetër njoftohet se YouTube është zotuar për një investim prej 25 milionë dollarësh për vitet e ardhshme në lidhje me gazetarinë.