Tuesday, 16 October 2018 | Lajme: 38

Dita e Alfabetit të Gjuhës Shqipe, do të jepet çmim shtetëror në Maqedoni

Maqedonisë nga sot i shtohet edhe një çmim shtetëror. Ai do të jetë “22 Nëntori” – Dita e Alfabetit të Gjuhës Shqipe.

Deputetët e Kuvendit të Maqedonisë në seancën e sotme mbështetën ligjin në fjalë (52 deputetë), ndërsa kundër ishin 16 deputetë.

Propozimi për plotësimin e këtij ligji, ngjalli debat dhe reagime në Komisionin juridik-ligjvënës e më pas edhe në seancën plenare.

Kurse me këtë plotësim, Dita e Alfabetit të Gjuhës Shqipe bëhet pjesë e Ligjit për çmime shtetërore.

Deputetet e OBRM-PDUKM-së thanë se nuk do ta mbështesin këtë Ligj, pasi nuk është hapur debat publik dhe nuk janë të përfshirë dhe komunitete të tjera.