Monday, 10 December 2018 | Lajme: 0

E tmerrshme, aborton 13 vjeçarja në Maqedoni

Shumë shpesh kohën e fundit dëgjojmë se vajza të mitura bëhen nëna, statistikat tregojnë se gjithnjë e më të shpeshta janë abortet nga vajza që ende nuk kanë mbushur 18 vjet dhe gjithnjë e më shpesh dëgjojmë për martesa në moshë të re.

Shtatzënia e të rejave nuk është diçka që ndodh atje diku, por problem që godet gjithë botën dhe duhet ti përkushtohet më shumë vëmendje si dhe të merren masa për parandalimin e kësaj dukurie.

Nga OKB alarmojnë se nëse nuk ndalohet rritja e shtatzënive nga të miturat, numri i nënave më të reja se 15 vjet që është tani 2 milion në vit, deri në vitin 2030 do të rritet në 3 milion.