Wednesday, 14 November 2018 | Lajme: 31

Kërkohet ngritja e vetëdijes së qytetarëve të Maqedonisë për dëmet që sjell gluteni

Shoqata “Pa gluten” nga Gjevgjelia kërkon që të forcohen të drejtat e pacientëve që janë alergjik ndaj glutenit dhe që janë të prekur nga telangiektazia hemorragjike e trashëguar.

Sipas tyre, prodhuesit duhet t’u mundësojnë konsumatorëve të dhëna kyçe për natyrën dhe karaterin e ushqimit, përfshi edhe në formë të shenjave të njohura ndërkombëtarisht, respektivisht nëse prodhimi përmban gluten, apo jo.

Në konferencën e mbajtur në Shkup, të titulluar “Luftë për të panjohurën”, me rastin e Ditës botërore pa gluten, shoqata bëri thirrje për më shumë vetëdije te qytetarët për diagnostifikim të hershëm dhe përcjellje të rregullt të sëmundjes./