Thursday, 13 December 2018 | Lajme: 5

Votohet ligji për gjuhët

Me 64 vota pro dhe asnje kunder u votua ligji për gjuhët në kuvend.

Deputetët e VMRO-së, me në krye ish kryetarin e tyre Nikolla Gruevski tentuan që të pengojnë sjelljen e këtij Ligji, por nuk arritën që të pengojnë që i njëjti të hidhet në votim.

sobranie-zakon-za-jazici-2-520x347 sobranie-zakon-za-jazici-1-200x200

Paraprakisht situata brenda kuvendit ishte  e tensionuar përderisa kryeparlamentari hapi debat për ligjin e gjuhëve. Deputeti i VMRO-së Nikolla Gruevski shkaktoi incident verbal ndaj kryeparlamentarin Xhaferi.

sobranie-zakon-za-jazici-5